Copyright 2020 - BodyBò Leuvensesteenweg 459 3070 Kortenberg 02 /759 66 33


PowerPlate, echte resultaten voor iedereen!

Gezond, fit, slank en mooi. Je eenvoudigweg goed voelen. Lichaamsbeweging is een essentiële functie in elk verstevigings- en of afslankingsprogramma, het heeft een belangrijke impact op ons metabolisme. Minimum aan tijdsinspanning, lage instapdrempel, een maximum aan resultaten (gewichtsverlies, krachtwinst, cellulitis- verbetering, botaanmaak, versteviging…..) zijn slechts enkele kernwoorden die PowerPlate typeren. Iedereen kan in slechts 30 minuten, drie keer per week al deze doelen bereiken. Power Plate is het resultaat van jarenlang onderzoek en de nieuwste evoluties in Acceleratie-Technologie.

Wat is Power Plate?
Power Plate® toestellen zijn eersteklas trilplaten die een nieuwe dimensie geven aan wellness oplossingen voor alle leeftijden, levensstijlen en fysieke mogelijkheden. De toestellen zijn gebaseerd op de principes van Acceleration Training™, waarmee de natuurlijke reacties van het lichaam op trillingen gestimuleerd worden. Deze trillingen sturen energiegolven door het lichaam, waardoor de spieren 25 tot 50 per seconde samentrekken. Al met 3 sessies van 30 minuten per week wordt het algemene fitheidsniveau aanzienlijk verhoogd.

Hoe werkt het of wat is Acceleratietraining?
Waarom reageren je spieren wel op Power Plate en niet op een gewone trilling? Het trainingsprincipe van Power Plate heet Acceleratietraining. Daarbij worden de spieren verplicht om het trilritme te volgen en spreekt men dus van een reflexmatige training. Dit is waarom Power Plate bij iedereen het optimale resultaat haalt. Iedereen traint namelijk op 100% van zijn kunnen zonder uitzondering. Het lichaamsgewicht ondergaat een versnelling, alsof het in beweging is en reageert daar op. Dat kan alleen als de trilling harmonieus is en gegenereerd wordt door een krachtige motor zoals bij Power Plate. Acceleratietraining™ met Power Plate® creëert instabiliteit in het menselijk lichaam doordat iedere trilling een reflexmatige spiersamentrekking veroorzaakt, en dit 25 tot 50 keer per seconde. Deze spiersamentrekkingen vinden plaats in meerdere richtingen omdat de Power Plate® driedimensioneel trilt, waar ons lichaam ook op gebouwd is. Het resultaat is een ongelooflijke krachtstoename.

Het principe waarop de toestellen van Power Plate® werken, berust op de wetten van beweging, zoals verwoord door Sir Isaac Newton: de kracht van een object is gelijk aan zijn massa, vermenigvuldigd met versnelling, of f = m x a. Dit betekent dat functionele kracht (stabiliteit, kracht of vermogen) verbeterd kan worden door het lichaam bloot te stellen aan meer massa of meer versnelling. Vele vormen van training gebruiken massa, bv. fitnesstoestellen met gewichten. Power Plate® daarentegen werkt met de tweede helft van deze vergelijking, namelijk door versnelling op het lichaam toe te passen, terwijl de massa, het lichaamsgewicht dus, gelijk blijft. Dit is een echte doorbraak in kracht- en conditietraining, omdat we op deze manier het menselijk lichaam optimaal kunnen laten presteren zonder heftige schokken of zware gewichten. De zwaartekracht belast ons lichaam iedere seconde van elke dag, bij elke beweging die we uitvoeren. Acceleratietraining™ op de Power Plate® belast het lichaam extra, iedere keer als de versnelling op het lichaam toeneemt. Het resultaat is dat je bij iedere oefening die je uitvoert, een veel grotere tegenwerking of “belasting” door de zwaartekracht ondervindt. Dit is waar het om gaat in alle kracht- en conditietrainingsprogramma’s, maar met de Power Plate® wordt gewoon een ander deel van dezelfde vergelijking ingezet om dit te bereiken! De verbazingwekkende resultaten die worden geboekt met Acceleratietraining™ komen in feite tot stand volgens dezelfde biologische en fysiologische wetten als bij andere trainingsvormen. Het verschil zit alleen in het type van de toegediende prikkel (dus versnelling) en niet in de reactie van het menselijk lichaam.

Hoeveel en hoe vaak?